Saturday 13 August 2011

Ditjes en datjes over klussen vandaag

Om 7 uur stond een pickup truck voor de deur - om wat laatste planten uit mijn tuin te halen, en al vast wat dozen en tassen met studieboeken, plus twee kasten en wat bankjes. Vooral die ene plant was loodzwaar.

Zoe en Pastor Yousif hebben vandaag geholpen met kerkbanken en stoelen schoonmaken. Gamaal en diens zoon geven daarbij het tempo aan. Ietwat traag, en dat hebben we ze ook gezegd. Zoe heeft ook wat andere klussen gedaan om het terrein ietwat toonbaar te houden terwijl er gewerkt wordt. Morgen zijn er per slot van rekening weer twee kerkdiensten.

Leuk dat Emad vandaag ook langs kwam. We hebben overlegd over de volgende stappen - vooral wat we maandag en dinsdag gaan doen. Dan gaan we serieus aan de slag in de kerk zelf. Fotos komen uiteraard.

Een van Egyptische schilders vertelde me vandaag dat hij normaal gesproken voorman in een fabriek is. Maar omdat het toch Ramadan is, kan hij vrij nemen om bij ons te beunen. Met zijn normale baan verdient hij LE 1600 per maand, inclusief premies, bonussen en verzekeringen. Hij gaat met LE 1200 in de hand naar huis elke maand. Ongeveer 130 euro dus.

Even door de archieven van de kerk neuzend zie ik dat de zaal bij de kerk met de predikantswoning erboven, in 1927 werd gebouwd voor LE 1300. Toen was dat geld wel wat meer waard.

No comments: